تاریخچه : روستای
زشک در شهر شاندیز قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران جمعبت روستای زشک در سال ۱۳۸۵، ۲۱۷۱ نفر (۵۳۵خانوار) بوده است. در تابستان به دلیل خوب بودن آب و هوای این روستا جمعیت روستای زشک افزایش یافته و به حدود 8000 نفر می رسد. این روستا در امتداد جنوب شرقی رشته کوه بینالود و در سرچشمۀ درۀ شاندیز و در 30 کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع شده است. منطقه توریستی و تفریحی روستای زشک یکی از روستاهای گردشگری ایران است.
عبارت زشک برگرفته از زو اشک به معنی چشمه های جوشان است. وجود چشمه سارهای منحصر به فرد و متعدد این روستا آن را به یکی از دیدنی ترین مکانهای دیدنی در خراسان رضوی تبدیل می کند. روستای زشک مشهد یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری این شهر می باشد. اگر در مسیر رودخانه پیش بروید خواهید دید در مکانی رودخانه کاملاً خشک شده در حالی که صد متر پایین تر آب فراوانی از دل زمین بیرون می جوشید و به همین دلیل زشک به چشمه های جوشان معروف شده است.
این روستا در دره ای زیبا از رشته کوههای البرز شمالی قرار گرفته است و با طبیعت بکر و زیبا ی خود با آب و هوایی خنک شرایط مناسبی را برای مردم شهر مشهد فراهم می آورد. امروزه به دلیل آلودگی های هوا در شهرهای بزرگ، می توانید در منطقه ای مثل زشک هوای پاک و آسمان آبی را نظاره کنید.
روستای زشک به لحاظ چشمه های پر آب و هوای بسیار خوب، دارای باغ های سرسبز میوه می باشد که یکی از با صفا ترین مناطق ییلاقی اطراف مشهد است . رودخانه دائمی زشک از جنوب روستا میگذرد و همراه با باغ های زیبا و هوای مطبوع هر بینندهای را مجذوب خود میکند. کار اکثر مردم این روستا باغداری ،پرورش دام و طیور و شیلات و صنایع دستی است. بهترین محصول باغ های این منطقه گیلاس و آلبالو است و محصولات چون سیب، گلابی، زردآلو، هلو و گردو نیز در آن تولید می شود. درختچه های کوتاه کوهی ،سماق ،شاهدانه ،کلپوره، اکلیل کوهی و تمشک پوشش زیبای گیاهی این منطقه را تشکیل می دهند. مسیر های خاص کوهنوردی این روستا، آن را به مکانی مناسب برای کوهنوردی تبدیل می کند. تله کابین زشک از جمله طرح های گردشگری در دست احداث است.
در حال حاضر هفت مجتمع تفریحی و گردشگری تله کابین در شهرهای کشور شامل نمک آبرود، رامسر، لاهیجان، همدان، تبریز، شیراز، اصفهان فعال است که مجتمع تفریحی تله کابین منطقه زشک مشهد با ظرفیت جابه جایی بین ۸ تا ۱۰ هزار گردشگر در روز یکی از بزرگ ترین و مجهزترین پروژه های تله کابین کشور به شمار می رود. ساخت این تله کابین در کیلومتر هشت جاده شاندیز – زشک با ارتفاع ۱۷۰۰ متر از سطح دریا و ۱۰۰ متر از کف جاده و رودخانه زشک اجرا می شود.