عسل جزء کمنظیرترین ترکیبات خلقت است که مورد توجه طب جدید و قدیم و متخصصان تغذیه قرار گرفته و در کلام وحی نیز به آن جایگاه ویژهای اختصاص داده شده است.
به گزارش خبرنگار کشاورزی ایران (ایانا)، هر روز صدها مقاله در شبکه جهانی اینترنت و مجلات و روزنامهها راجع به این ماده حیاتبخش انتشار مییابد، عناوین ماده حیاتبخش، معجزه خلقت، شیرینترین آنتیبیوتیک، قویترین آنتیبیوتیک طبیعی، غذا و مائده آسمانی، داروی شفابخش و دهها عناوین دیگر برای آن بهکار میرود.
مدرک شماره یک: مقاله آکادمی جراحان گوش، حلق و بینی و سر و گردن در آمریکا (در شیکاگو) منتشر شده در آگوست سال ۲۰۰۸ شماره مجله ۱۳۹ صفحه ۱۰۷، منبع مقاله تحقیقات دانشگاه اوتاوا در کانادا نویسنده مقاله دکتر الندجانی (alondejani)
عنوان مقاله: عسل باکتریها را میکشد: تازهترین اخبار راجع به بیماریهای عفونی
خلاصه مقاله: تحقیقات در ارتباط با اثر عسل در درمان سینوزیت مزمن بر علیه سه نوع باکتری ایجادکننده آن استاف اورئوس حساس به متی سیلین (MSSA) و استاف اورئوس مقاوم MRSA و سود مونا آئورژینوزا (PA) است.
نتایج حاصله از تحقیق
۱- علیه MSSA به میزان ۸۲ درصد مؤثر است.
۲- علیه MRSA به میزان ۷۳ درصد مؤثر است.
۳- علیه PA به میزان ۹۱ درصد مؤثر است.
در آخر مقاله آمده است دانشمندان امیدوارند که در درمان سینوزیت مزمن بهطور گستردهای از عسل بهره بگیریم.
تحلیل: میدانیم که سینوزیت مزمن جزء مقاومترین بیماریها در برابر در مان آنتیبیوتیکی و اغلب نتایج ناامیدکننده دارد و تأثیر شگفتانگیز ۹۱ درصدی با این معجزه الهی را به چه چیز دیگری میتوانیم نسبت دهیم اُتیت که بیماری بسیار کم مقاومتتر و سادهتر از سینوزیت مزمن و درمانپذیرتر از آن است در نتیجه استفاده از عسل برای درمان اُتیت به مراتب سهلتر و کاراتر خواهد بود.
وقتی شما میتوانید پیچیدهترین و مقاومترین بیماری عفونی را با عسل درمان کنید موارد سادهتر به طریق اولی خواهد بود.
مدرک شماره ۲: مقاله منتشره سایت پزشکان بدون مرز مورخه هفتم مهر ۱۳۸۷
عنوان مقاله: عسل میتواند در عفونتهای گوش و حلق و بینی جایگزین آنتیبیوتیکها شود.
در این مقاله آمده است که عسل سالهای درازی همراه با آب داغ برای درمان عفونت گلو و درمان گلو دردها استفاده شده است. طبق آخرین تحقیقات برای عفونتهای گوش و حلق و بینی عسل میتواند جایگزین آنتیبیوتیکها شود.
تحلیل: عصاره عسل می تواند در عفونتهای گوش جایگزین آنتیبیوتیک شود، جمله مورد نظر ما مسئله کاربرد آن برای عفونت گوش است که برای آن مورد مواخذه قرار گرفتیم.
مدرک شماره ۳: مقاله آقای دکتر احمد عطامهر مورخ هفتم مهرماه سال ۱۳۸۷
(Web log themes by blog skin) راجع به تحقیقات دکتر ژوزف مارسون که پس از اشاره به نشست سالانه آکادمی جراحان گوش و حلق و بینی و سر و گردن در اوتاوای کانادا و موضوع خاصیت آنتیبیوتیکی عسل میگوید: زنبورهای عسل میتوانند شهد گلها را به یک داروی قوی و شگفت انگیز تبدیل کنند، در ظروف آزمایشگاهی از اَبَر باکتریها که مقاومت بسیار بالایی در مقابل آنتیبیوتیکها دارند استفاده میشود. بنابراین در اقدامات بعدی بر روی انسانها برای بیرون کشیدن مواد لزج از درون حفرههای سینوس از عسل رقیق شده با آب استفاده خواهیم کرد.
تحلیل: بیرون کشیدن عفونت از حفرههای سینوس با پیچیدگی و دستکاری فوقالعاده مشکل کجا و بیرون کشیدن عفونت از فضای واژن، اگر عسل رقیق شده عفونت را از حفرههای سینوس بیرون بکشد از حفره واژینال به مراتب سهلتر و سادهتر بیرون خواهد کشید و درمان خواهد کرد. آیا این حقایق را که در کتب طب سنتی ما به وفور وجود دارد باید حتما از آمریکا و اروپا بشنویم تا بپذیریم و چرا باید اینقدر خود باخته و بیاعتماد به نفس باشیم.
مدرک شماره ۴: مخزنالادویه، حکیم بزرگ ایران، عقیلی شیرازی
هرچند باید ابتدا این مدرک را قبل از همه ذکر میکردیم چون هم تقدم زمانی دارد و هم هویت ایرانی و هم صبغه مسلمانی و از همه اینها مهمتر آنکه آنچه بزرگان ما گفتهاند امروز در آخرین مقالات علمی دنیا دیده میشود.
به هر حال در صفحه ۵۴۵ مخزنالادویه ذیل عنوان عسلالنحل آمده است. (برای احتراز بر اطاله کلام فقط کلماتی محدود ذکر میشود و ارجاع داده میشود به اصل منبع)
عسل جلادهنده، بازکننده سدهها و افواه عروق، مقطع و پاککننده بلغم لزج و طوبات و جاذب آنها از عمق بدن و… است.
عسل مانع فساد در اخلاط بدن و حتی مالیدن آن بر جسد اموات مانع از سرعت فساد آنها است.
کاربردهای عسل در بیماریهای سر و گردن، ناحیه دهان و حلق بهویژه غرغره کردن آب عسل برای تورمها و عفونت حلق و استفاده از آن در بیماریهای چشم و چکاندن قطره عسل در گوش برای رطوبات سایله (عفونتها) و تسکین درد گوش و کاربردهای آن در احشاء، استفاده واژینال (حمول) آن در زنان برای بیماریهای زنان (بهویژه بیماریهای رحم) و استفاده از پانسمان عسل برای زخمها و در نهایت کاربرد آن در مسمومیتها بحث شده است. بهنظر میرسد تأمل در این منبع و دهها منبع بزرگ طب سنتی ایران نشان میدهد که بزرگان ما تا چه حد به این موضوع وقوف داشتهاند و آنچه ما انجام میدهیم به تبعیت از منابع اصلی ما است.
مدرک شماره ۵: مقاله منتشر در خبر گزاری لندن BBC مورخه هفتم ژوئن ۲۰۱۰
عنوان: عسل دارو و شیرینترین آنتیبیوتیک است.
در این مقاله آمده است که عسل درست مانند آنتیبیوتیکهای استاندارد عمل می کند. کسی چه میداند شاید اینبار به مطب پزشک مراجعه کردید در نسخه اش عسل جایگزین یکی از اقلام آنتیبیوتیکی شود.
مدرک ششم: کتاب بیماریهای عفونی تالیف پروفسور (Phd) molan چاپ ۱۹۹۸ جلد ششم از دانشگاه ویکاتو، نیوزلند
در این کتاب استفاده از عسل بهعنوان پانسمان زخمها و سوختگیها طی تحقیقات بالینی و آزمایشات تجربی بررسی شده است و آمده است که عسل بهعنوان یک داروی گیاهی در پانسمان و بهبود زخمها میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
نتیجهگیری نهایی:
عسل دارویی است مورد تأیید وحی، طب مزاجی و طب آلوپاتیک و هیچکدام از کارکنان طب سنتی و طب شیمیایی در استفاده از آن تردیدی ندارند، این حقیقت نکته مهمی را به ما گوشزد میکند که هرآنچه در منابع اصیل ما ذکر شده است حاوی حکمت و دارای پشتوانهای از حقیقت است که نهتنها از بیان آن بیمی به خود راه نمیدهیم، بلکه به آن افتخار خواهیم کرد./
گردآورنده: ابراهیم نژادرفیعی
A-921207-02